NL UK

HVAC-R beschermen tegen corrosie met Heresite

26 januari 2020

Heresite is de hoogst haalbare bescherming voor warmteoverdracht – apparatuur. Heresite is de coating bij uitstek wanneer uw lucht-, rookbehandelings- en warmteoverdrachtsapparatuur weerstand vereist van de zwaarste mariene en / of chemische omgevingen.

Niet alleen in omgevingen met een zoute zee lucht en industriële omgevingen geeft de inbrandcoating van Heresite een uitstekende bescherming, maar kan ook blootstelling aan een uitgebreid scala van corrosieve en chemische dampen en condensaat weerstaan. Omdat deze coating een efficiënt thermische geleider is, aangebracht in zeer dunne lagen, hebben HVAC-R en procesapparatuur OEM coil’s aangetoond dat er geen extra verwarmings- of koeloppervlak vereist zijn vanwege de aanwezigheid van de gebakken phenol coating. 

Het gespecialiseerde gietproces van CP Phenolics is in staat om koelers met een zeer compact lamellen pakket door en door de behandelen. 

Na iedere coatlaag volgt een baksessie in een polymerisatieoven tot de gewenste laagdikte en bescherming is bereikt. Tijdens het laatste bakproces ontstaat er een crosslinking op moleculair niveau van alle coatlagen tot één homogene laag en zal de coating worden ingebrand in het metaal. Hierdoor ontstaat die diffuus dichte laag met een zeer hoge chemische resistentie en slijtvastheid, daardoor heeft dit een levensduur verlengend effect. Vooral de snijkant van lamellen zijn vaak de meest kwetsbare delen die gevoelig zijn voor corrosie. De inbrandcoating van Heresite is daar juist op ontworpen om die delen maximaal te beschermen.


Kennismaken?

Geïnteresseerd in deze speciale coatingtechniek.

Breng een bezoek aan CP Phenolics op stand 7.D084 tijdens VSK 2020

Nu gratis aanmelden