NL UK

De juiste luchtvochtigheid

20 januari 2020

In een woning of gebouw waar de lucht te droog is, krijgen mensen allerlei klachten. Prikkende ogen, een geïrriteerde neus, en elektrische schokjes door statische elektriciteit zijn de belangrijkste. Voor diverse materialen is droge lucht ook niet goed. Houten vloeren gaan kraken, muziekinstrumenten worden vals, terwijl kunst en antiek kan krimpen en scheuren. Toch is het niet ingewikkeld om de lucht op de juiste vochtigheidsgraad te brengen.

De juiste luchtvochtigheid in een gebouw is belangrijk. HomEvap noemt haar producten niet voor niets ‘de longen van de woning’. Het bedrijf levert verschillende producten om de luchtvochtigheid in een woning of kantoor op het juiste peil te krijgen, zodat klachten afnemen en het gevoel van comfort verhoogd wordt.

Situaties en doelgroepen

Een ruimte met een optimale luchtvochtigheid is voor ieder mens prettig. Voor sommige doelgroepen is de juiste luchtvochtigheid nog belangrijker, zoals bijvoorbeeld kinderen, ouderen en astmapatiënten. De producten van HomEvap zijn speciaal toegesneden op verschillende situaties en doelgroepen. Neem basisscholen: het binnenmilieu is er niet altijd optimaal en dat beïnvloedt de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Een goed binnenklimaat in scholen, maar ook in de kinderopvang, zorgt voor meer comfort voor kinderen en medewerkers. Een goede relatieve vochtigheid speelt naast ventilatie en licht een grote rol in het binnenklimaat. De bevochtigers van HomEvap hebben een veilige werking door het gepatenteerde legionellafilter. Ze zijn simpel tussen de kanalen van de bestaande luchtkanalen te monteren. Op die manier kan er gericht bevochtigd en gekoeld worden in de ruimtes waar dat nodig is.
Ook ouderen zijn een speciale doelgroep. In 40% van de zorglocaties is de lucht te droog. De oorzaken hiervoor zijn dat de verwarming vaak hoog staat, en dat er onvoldoende geventileerd wordt, vaak uit angst voor tocht. Dit leidt tot een ongezond binnenklimaat. De oudere bewoners zijn daardoor sneller vatbaar voor ziekten. Ook daar zullen luchtbevochters voor een prettig binnenklimaat zorgen.

Met of zonder WTW

In een woning met een WTW (warmte terug win) installatie is de HomEvap Bevochtiger, Koeler of Combi Comfort van toepassing. Deze modellen worden direct aangesloten op de WTW installatie en zijn dus niet zichtbaar in de woning.
In een woning zonder WTW zorgt bevochtiger HomEvap Direct voor schone lucht van precies de juiste luchtvochtigheid. De HomEvap Direct wordt – uit het zicht – boven de deur van bijvoorbeeld de meterkast, berging of zolder geplaatst. Het enige dat de bewoner ziet, is het rooster waardoor de bevochtigde lucht naar binnen wordt geblazen. Het toestel werkt automatisch en heeft twee functies: bevochtigen in de winter, en verkoelen in de zomer. Een stille, ingebouwde ventilator verspreidt de lucht via een rooster door de woning. De hygrostaat meet de vochtigheid en temperatuur in de ruimte. Als de gemeten waarde lager is dan de gewenste waarde dan schakelt de HomEvap aan of uit tot de gewenste waarde bereikt is.

Introductie Filterbox

Op de VSK introduceert HomEvap de geïsoleerde Filterbox, die speciaal is ontworpen als aanvulling op de al bestaande serie bevochtigers. De filterbox kan zeer goed geplaatst worden in de buitenlucht toevoerkanaal zonder dat er condensatie plaatsvindt. De box beschermt de voorverwarmer van de WTW. Daarnaast is de filterbox toe te passen bij de HomEvap Direct, de standalone luchtbevochtiger / koeler. Het apparaat is innovatief en onzichtbaar.


Kennismaken?

Alles weten over schone lucht in huis. Bezoek HomEvap op stand 11.A064 tijdens VSK 2020

nu gratis aanmelden